Нов вирус във Фейсбук!

Нов вирусен поразява невнимателните потребители на Фейсбук – това предупреждават водещи компании за разработка на антивирусен софтуер. Заразяването става чрез кликване на линк, изпратен от приятелски профил, подканящ ви да видите „

2010-05-18 20:08:59
Нов вирус във Фейсбук!
Нов вирусен поразява невнимателните потребители на Фейсбук – това предупреждават водещи компании за разработка на антивирусен софтуер.

Заразяването става чрез кликване на линк, изпратен от приятелски профил, подканящ ви да видите „най-еротичният видеоклип в мрежата”. След опит за преглеждане на видеото с наименование “Candid Camera Prank [HQ]”, излиза съобщение, че се нуждаете от ъпдейт на видео плеъра.

След свалянето и инсталирането на предложените „ъпдейти”, вие инсталирате на компютъра си зловреден софтуер, който разпраща подобно на полученото от вас съобщение на всичките ви приятели във Фейсбук. Но това не е всичко. Малуерът, с който сте се сдобили, започва да изкарва pop-up прозорци в браузъра ви с различни реклами, възможно е и бутоните от toolbar-а да се променят, а всяко кликване върху тях да довежда до отварянето на сайт с реклами. Освен това зловредният софтуер започва да събира цялата потребителска информация, достъпна на компютъра ви.

От антивирусните компании съветват, в случай на заразяване, да премахнете инсталирания от вас софтуер, както и да сканирате компютъра си за вируси.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия